mandag 31. oktober 2011

Smørkrem!

-til bruk som topping på muffins/cupcakes, kakefyll og glasur.
Eller på hele kaken som "lim" før du legger på fondant,
er som oftest det jeg bruker smørkrem til :)


SMØRKREM MED MINTSMAK:
Dette var kremen jeg smurte på NyttHåp-sjokoladekaken før jeg trakk den med sukkerpasta.

DU TRENGER:
100 gr mykt smør (mykt som majones)
200 gr melis
1 ts peppermynte-essens/olje (fås kjøpt på apotek)
2(-3) ss melk

SLIK GJØR DU:
1. Miks smør og melis til det blir kvitt og luftig, i 2-5 minutter. Ha i peppermynten underveis.
2. Ta i melk og miks, tilsett melk til du er fornøyd med konsistensen!

OM DU IKKE ØNSKER MINTSMAK:
(Tipsene er hentet fra kakedesign.)
Du kan selvsagt få andre smaker på smørkremen, enkelt og greit!
Bytt ut peppermynte-oljen med....

Vaniljesmørkrem:
1-1,5 ts vaniljesukker/vaniljeessens.

Sjokoladesmørkrem:
1,5 ss kakao eller 2 ss annet sjokoladepulver (f.eks Nesquick)

Sitronsmørkrem:
2 ss sitron
(du må gjerne ha i litt mer melis for riktig konsistens, eller i stedet for melk, prøv deg frem)

Andre gode ting som kan gjøre smørkremen spennende:
Knust sjokolade, non-stop, oreokjeks, nøtter, honeycorn, rosa spiselig hjertepynt m.m.
Bruk fantasien og tenk på hva godt du liker ;)






2 kommentarer:

  1. Nam nam! Har laget smørkrem i dag, men hadde også i 200g smeltet hvit sjokolade og 1 pakke med philadelphia + litt vaniljesmak. Skal bruke den i morgen til å smøre kaken under sukkerpastaen! ;)

    SvarSlett
  2. Det hørtes godt ut, takk for enda et tips til variant av smørkrem :) Gleder meg til å se bilde av kaken!

    SvarSlett